Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
editina kuhinja /

Idealna za osvježiti se: hladna juha od dinje sa svježim kupinama i malinama!

U okus hladne juhe od rajčice, kao i onaj od dinje zaljubili smo se na prvu žlicu

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Namirnice s Lidlove tržnice mogle bi nam poslužiti i za osvježavajuće hladne juhe koje su nam pomogli shuhati eksperti iz Majstora Kuhara. U okus hladne juhe od rajčice, kao i onaj od dinje zaljubili smo se na prvu žlicu.

Donosimo vam cijeli recept dovoljan za četiri osobe:

Dinja - 2 kom.

Kupina - 0,20 kg

Malina - 0,20 kg

Prošek - 0,10 l

Vanili šećer - 1 vrećica

Limun - 1 kom.

Šećer kristal - 2 žlice

Šećer u prahu - 0,02 kg (za posipanje)

Dinju izrežemo cik-cak po polovici tako da dobijemo dvije košarice, zatim izdubimo tj. izvadimo meso koje stavimo u mikser. Zatim dodajemo šećer, vanilin šećer, prošek, limunovog soka malo, i pustimo da se ispirira u mikseru. Kupine, maline naglo properemo da odstranimo višak zemlje, listića i nečistoća, dobro ih ocijedimo i stavimo na papirnati ubrus da upije višak vode. Piriranu dinju stavljamo u polovice dinje, svaku dinju napunimo mješavinom kupina i malina i obilato pospemo prah šećerom. 

Vino: Pjenušac

Savjet: U ovu juhu možemo doat još sladoled poželjno od limuna ili vanilije.

Vrijeme pripreme: 20 minuta 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike