Za pripremu humrašica treba vam oko sat vremena, priprema je nešto zahjtevnija, ali na kraju će vas ovaj slatki desert oduševiti.
Hurmašica sastojci:
- jaje
- 15 dkg šećera
- 15 dkg maslaca
- pola praška za pecivo
- 8 oraha
- 20 dkg glatkog brašna
Umutite jaje s pročišćenim maslacem. Pročišćeni maslac dobivate tako da na laganoj vatri otopite maslac, maknete s vatre i oberete pjenicu. Maslac premjestite u drugu posudu sa žlicom, a talog bacite.
Sa jajetom i pročišćenim maslacem umutite i šećer, prašak za pecivo te malo limunovog soka. Nakon toga tjesto stavite na dasku koju ste posuli s brašnom te podijelite na 16 jednakih dijelova. Oblikujte plosnate kolačiće, slažite ih u vatrostalnu posudu i izbodite vilicom. U sredinu stavite polovicu jezgre oraha. Pecite ih oko pola sata na 180 stupnjeva.
Hurmašice prelijte sirupom koji ćete napraviti od sljedećih sastojaka:
- 6 dcl vode
- 60 dkg šećera
- limunovogvanilin šećer
Stavite kuhati vodu, šećer, vanilin šećer i nekoliko kolutova limuna. Kada zavrije, kuhajte još pola sata i sirup je gotov.
Hurmašice su gotove i spremne za posluživanje. Uživajte u ovom slatkom desertu.