Hrvatska verzija ukusnog švicarskoj jela
Teleći sote
SASTOJCI:
60 dkg telećeg buta
10 dkg brašna
30 dkg smeđih šampinjona
2 dcl bijelog vina Servirati uz malo njoka ili riže
10 dkg luka
3 dkg češnjaka
2 dcl vrhnja za kuhanje
10 dkg mladog luka
PRIPREMA:
Dok se teletina prži, izrežite pola glavice luka. Kad je meso gotovo, izvadite ga iz tave. U tavu dolijte još malo ulja, dodajte luka i češnjaka, promiješajte da ne zagori i ulijte malo bijelog vina.
Pustite da vino ispari, dodajte smeđe šampinjone narezane na veće komade. U međuvremenu nasijecite mladi luk na kolutiće.
U tavu sa šampinjonima vratite meso, posolite, popaprite, dolijte još malo vina, pustite da prokuha 5 minuta i na kraju dodajte vrhnje za kuhanje i mladi luk.
Servirati uz malo njoka ili riže.
Cijelu pripremu ovoga jela možete pogledati u našem video prilogu .