Hrskavi pekarski krumpir odličan je prilog uz mesno ili riblje jelo. Ponekad krumpir ne ispadne onako kako smo htjeli, stoga je potreban dobar recept za pripremu krumpira. Kako pripremiti hrskavi pekarski krumpir?
Sastojci za hrskavi pekarski krumpir:
- 1,5 kg krumpira
- 4 žlice maslinovog ulja
- sol i papar po ukusu
- svježi timijan
Hrskavi pekarski krumpir priprema:
Uključite pećnicu i zagrijte je na 200 stupnjeva Celzijevih kako bi bila spremna za pečenje pekarskog krumpira.
Ogulite krumpire, narežite ih tako da svi budu ujednačene veličine. Nakon početnog koraka, operite krumpir u hladnoj vodi da uklonite višak škroba, a zatim ga dodajte u veliki prazan lonac.
Zakuhajte i posolite vodu tek toliko da pokrije pripremljeni krumpir. Potrebno je kuhati pet do sedam minuta, a zatim ocijediti u cjedilu i ostavite krumpir da se osuši.
Nakon što se osuši, nježno protresite cjedilo i dodajte krumpir u veliku zdjelu. Za što ukusniji i hrskaviji pekarski krumpir ubacite ulje, posolite i popaprite, lagano promiješajte da se obloži i prenesite u lim za pečenje te na kraju dodajte svježi timijan.
Pekarski krumpir potrebno je peći u ranije zagrijanoj pećnici 40 do 45 minuta, ili dok ne postanu hrskav i zlatno smeđe boje. Za ravnomjerno pečenje, okrenite pekarski krumpir u tavi na pola vremena pečenja. Hrskavi krumpir prebacite na tanjur obložen papirnatim ručnicima da se ocijedi višak ulja i poslužite.