Hrskavi krumpir s palentom prilog je koji ne smijete izostaviti u svom jelovniku. Priprema se vrlo brzo i lagano, a hrskavi krumpir s palentom oduševit će svakoga. Ako vam je već dosta „klasičnih priloga“, upravo je hrskavi krumpir s palentom ono što će začiniti vašu kuhinju.
Da biste hrskavi krumpir s palentom pripremili, treba vam:
- 1 kg mladog krumpira
- 6 žlica palente
- Sol, papar
- malo maslinova ulja
- papir za pečenje
Hrskavi krumpir s palentom priprema:
Mladi krumpir narežite na pole te ga dobro posolite, popaprite te ga posipajte s palentom. Sve dobro izmiješajte. Prebacite pole krumpira u lim za pečenje u koji ste prije dodali papir za pečenje. Pecite na 200 stupnjeva 30 do 45 minuta.
Nakon isteka vremena, dobit ćete hrskavi krumpir s palentom koji ćese savršeno slagati uz svako mesno jele ili ribu, a također ga možete jesti i samostalno.