Hrskavi fileti bijele ribe jedan je od načina kako možete pripremiti filete bijele ribe. Priprema ovog ribljeg jela je nešto zahtjevnija, ali jelo je vrlo ukusno pa se sav trud na kraju isplati.
Hrskavi fileti bijele ribe sastojci:
- 4 fileta bijele ribe
- 2 rajčice
- 6 dkg maslina
- 20 dkg mladog boba
- stabljika celera
- žličica korijandera u zrnu
- 2 dcl bijelog vina
- 15 dkg tjestenine
- 12 dkg krušnih mrvica
- 2 dkg maslaca
- češanj češnjaka
- svježa ljuta papričica
- žlica kapare
- 6 listova bosiljka
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Hrskavi fileti bijele ribe priprema:
Izmiješajte krušne mrvice sa korijanderom i paprom.
Filete bijele ribe koje ste posolili uvaljate u krušne mrvice i pržite ih na maslinovom ulju par minuta sa oba dvije strane.
Izvadite ribu i stavite u vatrostalnu posudu i u pećnicu na 180 stupnjeva.
Na maslinovom ulju pržite češnjak i ljutu papričicu te dodajte mladi bob i rajčicu koju ste narezali na kockice. Dodajte još masline, celer, kapare i bijelo vino. Začinite sa soli i paprom i promiješajte. Neka se lagano pirja oko 10 minuta.
Paralelno stavite kuhati tjesteninu.
Kada se tijestenina skuha dodajte u nju maslac i bosiljak te 4 žlice pirjanog povrža i sve izmijašajte.
Hrskavi fileti bijele ribe su gotovi i spremni za posluživanje. Poslužite filet ribe sa tjesteninom i povrćem.