Hrenovke u tijestu za pizzu - recept i priprema
Tijesto za pizzu možete sami napraviti ili kupiti. Za pripremu hrenovka u tijestu za pizzu bit će vam potrebno tek nekoliko sastojaka a to su tijesto za pizzu, hrenovke i sir.
Upute za pripremu hrenovka u tijestu za pizze:
Zagrijte pećnicu na 220°C.
Podijelite tijesto za pizzu na 6 komada jednake veličine.
Svaki komad tijesta razvaljajte da bude dugo i tanak, veći od hrenovke.
Sir po želji narežite na deblje trake. Hrenovke prerežite na pola po dužini ali ne do kraja kako bi između mogli staviti komad sira.
Počevši od jednog kraja hrenovke, namotajte tijesto za pizzu oko hrenovke od jednog kraja do drugog.
Zamotane hrenovke stavite na podmazan lim i pecite 15-18 minuta, dok tijesto ne porumeni.
Hrenovke možete poslužiti tople ili hladne, s umakom po želji ili bez.