Popularna poslastica u pekarama je hrenovka u lisnatom tijestu. Donosimo recept za pripremu hrenovke u lisnatom kod kuće.
Sastojci za hrenovku u lisnatom:
- paket lisnatog tijesta
- brašno
- 1 jaje
- 8 hrenovki
- 2 žlice senfa
- nasjeckani ružmarin
- sol
Priprema hrenovke u lisnatom:
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih.
2. Odmrznite lisnato tijesto ako je bilo zamrznuto. Pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto na njoj. Tijesto izrežite na 16 jednakih pravokutnika.
3. Vrh svakog pravokutnika premažite sa senfom i potom stavite hrenovku na njega. Pospite sa nasjeckanim ružmarinom. Drugi kraj pravokutnika premažite umućenim jajetom. Urolajte hrenovku u tijestu i stavite u hladnjak na 15 do 20 minuta da se ohladi.
4. Izbodite ih vilicom. Premažite jajetom i pospite sol preko njih. Ubacite u pećnicu i pecite 25 do 30 minuta ili dok lisnato ne dobije zlatno smeđu boju. Poslužite toplo.