Predjelo ili međuobrok /

Kako napraviti hrenovke u lisnatom tijestu?

Image
Foto: Pixabay

Hrenovka u lisnatom tijestu odličan je izbor za predjelo ili međuobrok, a često se priprema i kao finger food. Kako napraviti hrenovke u lisnatom tijestu?

2.9.2022.
10:36
Pixabay
VOYO logo

Popularna poslastica u pekarama je hrenovka u lisnatom tijestu. Donosimo recept za pripremu hrenovke u lisnatom kod kuće.

Sastojci za hrenovku u lisnatom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • paket lisnatog tijesta
  • brašno
  • 1 jaje
  • 8 hrenovki
  • 2 žlice senfa
  • nasjeckani ružmarin
  • sol

Priprema hrenovke u lisnatom:

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Odmrznite lisnato tijesto ako je bilo zamrznuto. Pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto na njoj. Tijesto izrežite na 16 jednakih pravokutnika.

3. Vrh svakog pravokutnika premažite sa senfom i potom stavite hrenovku na njega. Pospite sa nasjeckanim ružmarinom. Drugi kraj pravokutnika premažite umućenim jajetom. Urolajte hrenovku u tijestu i stavite u hladnjak na 15 do 20 minuta da se ohladi.

4. Izbodite ih vilicom. Premažite jajetom i pospite sol preko njih. Ubacite u pećnicu i pecite 25 do 30 minuta ili dok lisnato ne dobije zlatno smeđu boju. Poslužite toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo