Predjelo ili međuobrok /

Kako napraviti hrenovke u lisnatom tijestu?

Image
Foto: Pixabay

Hrenovka u lisnatom tijestu odličan je izbor za predjelo ili međuobrok, a često se priprema i kao finger food. Kako napraviti hrenovke u lisnatom tijestu?

2.9.2022.
10:36
Pixabay
VOYO logo

Popularna poslastica u pekarama je hrenovka u lisnatom tijestu. Donosimo recept za pripremu hrenovke u lisnatom kod kuće.

Sastojci za hrenovku u lisnatom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • paket lisnatog tijesta
  • brašno
  • 1 jaje
  • 8 hrenovki
  • 2 žlice senfa
  • nasjeckani ružmarin
  • sol

Priprema hrenovke u lisnatom:

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Odmrznite lisnato tijesto ako je bilo zamrznuto. Pobrašnite radnu površinu i razvaljajte tijesto na njoj. Tijesto izrežite na 16 jednakih pravokutnika.

3. Vrh svakog pravokutnika premažite sa senfom i potom stavite hrenovku na njega. Pospite sa nasjeckanim ružmarinom. Drugi kraj pravokutnika premažite umućenim jajetom. Urolajte hrenovku u tijestu i stavite u hladnjak na 15 do 20 minuta da se ohladi.

4. Izbodite ih vilicom. Premažite jajetom i pospite sol preko njih. Ubacite u pećnicu i pecite 25 do 30 minuta ili dok lisnato ne dobije zlatno smeđu boju. Poslužite toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo