Obožavatelj ste tijesta za pizzu, ali željni ste promjene. Isprobajte odličan recept za hrenovke u tijestu od pizze.
Sastojci za hrenove u tijestu za pizzu:
- 500 g brašna
- male hrenovke
- 2, 5 dlc mlijeka
- 1 dlc ulja
- mala žlica soli
- sir
- pola svježeg kvasca
Priprema hrenovki u tijestu za pizzu:
Prvo što trebate napraviti je zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Ako tijesto radite sami prvi korak je da u 50 grama glatkog brašno dodate šećer, mlijeko i izmrvljeni kvasac.
Zatim, dodati ulje i dobro pomiješati te posipati još malo brašna i dobro miješati nekoliko minuta. Kada ste to napravili dodajte ostatak brašna te umijesite tijesto i ostavite ga na miru sat vremena. Nakon što se odmorilo, tijesto razvaljajte u dugačke, tanke komade otprilike 4 puta veće od hrenovke. Svaki komad narezanog sira prepolovite i svaku hrenovku prepolovite po sredini te stavite komad sira u tu prepolovljenu sredinu od hrenovke. Krenuvši od gornje strane hrenovke namatajte tijesto za pizzu do drugog kraja hrenovke.
Posložite ih na pleh i pecite ih 15 – 18 minuta na zagrijanoj pećnici.