Hladni sendviči brzo i jednostavno se pripremaju. Možete ih poslužiti za doručak, kao međuobrok ili večeru. Hladne sendviče možete poslužiti u bilo koje dana i u svim prilikama.
Sastojci za hladni sendviči:
- 2 jaja
- 2 žlice majoneze
- 3 kriške kruha
- malo maslaca
- 2-3 kriške rajčice ili list zelene salate
- 1 kriška šunke ili sira
Zakuhajte posudu s vodom i pažljivo unutra ubacite jaja. Kuhajte jaja otprilike šest minuta, a zatim ih ohladite pod mlazom vode dok se ne mogu oguliti. Jaja ogulite, pa ih ostaviti da se potpuno ohlade.
Zgnječite ili nasjeckajte jaja, a zatim pomiješajte s jednom žlicom majoneze i malo začina, ako želite. Za pripremu hladnog sendviča najprije prepecite kruh.
Položite jednu krišku kruha na dasku. Premažite ga maslacem, zatim i pripremljenom kombinacijom jaja i majoneze. Dodajte još jednu krišku tosta i nježno premažite preostalom majonezom.
Dodajte rajčicu ili zelenu salatu i šunku ili sir. Svaka kombinacija u hladnom sendviču će biti ukusna. Na vrh nježno namažite preostalo jaje, a zatim stavite posljednji komad tosta.
Odrežite kore ako želite, a zatim nježno prerežite sendvič na četiri četvrtine, pazeći da ne zgnječite jaje. Hladne sendviče možete poslužiti uz krumpiriće.