Klasični hladni brusketi su brusketi s rajčicama, parmezanom, češnjakom, svježim bosiljkom i balzamičnim octom. Za pripremu hladnih brusketa trebat će vam 15 do 20 minuta.
Sastojci potrebni za pripremu hladnih brusketa su:
- baguette narezan na kriške
- maslinovo ulje
- nekoliko rajčica narezanih na kockice
- nasjeckani svježi bosiljak
- svježe naribani parmezan
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- sol, papar
Količinu sastojaka odredite sami po želji.
Upute za pripremu hladnih brusketa:
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Kriške kruha s obje strane lagano premažite 1 žlicom ulja i stavite na veliki lim za pečenje. Tostirajte kruh dok ne porumeni, 5 do 10 minuta.
U međuvremenu, pomiješajte rajčice, bosiljak, parmezan i češnjak u zdjelu. Pomiješajte balzamični ocat, 2 žličice maslinovog ulja, košer sol i papar. Mješavinu rajčice žlicom nanesite na prepečene kriške kruha i odmah poslužite.