Recept i priprema /

Hladni brusketi idealno, ukusno i jednostavno predjelo

Image
Foto: Pixabay

Hladne bruskete možete poslužiti kao predjelo. Prilagodite recept svom ukusu i pripremite hladne buskete prema svojoj mjeri.

3.9.2022.
13:18
Pixabay
VOYO logo

Klasični hladni brusketi su brusketi s rajčicama, parmezanom, češnjakom, svježim bosiljkom i balzamičnim octom. Za pripremu hladnih brusketa trebat će vam 15 do 20 minuta.

Sastojci potrebni za pripremu hladnih brusketa su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • baguette narezan na kriške
  • maslinovo ulje
  • nekoliko rajčica narezanih na kockice
  • nasjeckani svježi bosiljak
  • svježe naribani parmezan
  • 2 češnja češnjaka, mljevena
  • sol, papar

Količinu sastojaka odredite sami po želji.

Upute za pripremu hladnih brusketa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 200°C.

Kriške kruha s obje strane lagano premažite 1 žlicom ulja i stavite na veliki lim za pečenje. Tostirajte kruh dok ne porumeni, 5 do 10 minuta.

U međuvremenu, pomiješajte rajčice, bosiljak, parmezan i češnjak u zdjelu. Pomiješajte balzamični ocat, 2 žličice maslinovog ulja, košer sol i papar. Mješavinu rajčice žlicom nanesite na prepečene kriške kruha i odmah poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo