Hladetina od dimljenog mesa s povrćem jelo je koje mnogi vole, a može se pripremiti na različite načine. Donosimo vam recept za pripremu hladetine od dimljenog mesa s povrćem. Priprema je zahtjevna, ali se na kraju svakako isplati uložiti trud i vrijeme za pripremu ovog jela.
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem sastojci:
- kilogram dimljenih svinjskih nožica
- 20 dkg kuhane vratine
- pola glavice luka
- 2 mrkve
- četvrtina korijena celera
- lovorov list
- peršin
- sol
- papar
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem priprema:
Dimljenu svinjsku nožicu prije kuhanja potrebno je namočiti dan ranije, a zatim je skuhajte u 5 litara vode, stavite je u hladnu vodu s nekoliko zrna papra i lovorovim listom. Neka se kuha oko 5 sati.
Nakon 5 sati dodajte luk, mrkvu, celer te vratinu narezanu na kockice. Sve zajedno neka se kuha još 45 minuta. Izvadite nožice iz vode, te narežite na kockice. Dodajte kuhanu mrkvu, celer i vratinu, pospijte peršinom i prelijte juhom u kojoj se sve kuhalo. Poslolit eprema želji. Stavite u hladnjak neka se učvrsti i jelo Hladetina od dimljenog mesa s povrćem je spremno za posluživanje.