Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept /

Hajdina kaša s voćem i medom za doručak

Hajdina kaša odlična je kao prilog jelu, ali i kao samostalno jelo za doručak. Donosimo vam recept za pripremu hajdine kaše za doručak.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Hajdina kaša pripada skupini namirnica koje se obično nazivaju pseudožitaricama. Pseudožitarice su sjemenke koje se konzumiraju kao žitarice, ali ne rastu na travama. Hajdina kaše nema glutena, a popularna je zbog visokog sadržaja minerala i antioksidansa. Donosimo vam recept kako skuhati hajdinu kašu i pripremiti je kao odličan doručak.

Sastojci za hajdinu kašu:

šalica heljdine krupice

2 šalice vode

Kako pripremiti hajdinu kašu:

U mali lonac dodajte heljdinu krupicu i vodu na srednje jakoj vatri. Zakuhajte i smanjite na laganoj vatri. Pokrijte lonac poklopcem i stavite na laganu vatru. Pirjati 10 minuta, ne prekuhati.

Nakon 10 minuta isključite vatru. Ne otvarajte poklopac, ostavite da se kuha na pari još 5 minuta.

Razmutite vilicom i poslužite hajdinu kašu. Prelijte voćem prema želji i bademovim mlijekom. Začinite s cimetom i medom. Hajdina kaša je gotova i možete je poslužiti.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike