Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Recept kako pripremiti ljuti habanero umak

Volite ljutu hranu iz meksičke kuhinje? Habanero umak će vas oduševiti. Donosimo ukusan recept za ljuti habanero umak.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Sa samo 6 sastojaka, ovaj recept za ljuti habanero umak je super jednostavan, ali vrlo ukusan i pikantan. Ovaj domaći recept za habanero umak sa svega nekoliko sastojaka nadmašiti će svaki umak koji možete kupiti u trgovini.

Sastojci za habanero umak su:

15 do 20 habanero papričica

Pola šalice jabučnog octa

4 žlice maslinovog ulja

4 žlice bijelog šećera

2 režnja češnjaka

Pola žličice soli

Prvo što trebate učiniti kako bi pripremili ovaj recept za habanero umak je očistiti habanero papričice. Uklonite peteljke i grubo nasjeckajte paprike i češnjak. Ako uklonite sjemenke iz habanero papričica, to može smanjiti gorčinu. Zatim zagrijte ulje u srednjoj tavi na laganoj vatri. Dodajte nasjeckane papričice i poklopite. Kuhajte uz povremeno miješanje dok habanero papričice ne omekšaju oko 8 minuta. Dodajte češnjak i nastavite kuhati dok ne zamiriše, oko 2 minute. Dodajte ocat, šećer i sol.

Pustite da habanero umak zavrije i poklopite, kuhajući dodatnih 10 minuta na laganoj vatri. Maknite s vatre i poklopljeno ostavite da se ohladi 10 minuta. Ulijte habanero umak u blender i dobro izmiksajte dok umak ne postane gladak. Ovaj recept za habanero umak je gotov. Umak raspodijelite u pojedinačne boce pomoću lijevka i čuvajte do 3 mjeseca u hladnjaku.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike