Sa samo 6 sastojaka, ovaj recept za ljuti habanero umak je super jednostavan, ali vrlo ukusan i pikantan. Ovaj domaći recept za habanero umak sa svega nekoliko sastojaka nadmašiti će svaki umak koji možete kupiti u trgovini.
Sastojci za habanero umak su:
- 15 do 20 habanero papričica
- Pola šalice jabučnog octa
- 4 žlice maslinovog ulja
- 4 žlice bijelog šećera
- 2 režnja češnjaka
- Pola žličice soli
Prvo što trebate učiniti kako bi pripremili ovaj recept za habanero umak je očistiti habanero papričice. Uklonite peteljke i grubo nasjeckajte paprike i češnjak. Ako uklonite sjemenke iz habanero papričica, to može smanjiti gorčinu. Zatim zagrijte ulje u srednjoj tavi na laganoj vatri. Dodajte nasjeckane papričice i poklopite. Kuhajte uz povremeno miješanje dok habanero papričice ne omekšaju oko 8 minuta. Dodajte češnjak i nastavite kuhati dok ne zamiriše, oko 2 minute. Dodajte ocat, šećer i sol.
Pustite da habanero umak zavrije i poklopite, kuhajući dodatnih 10 minuta na laganoj vatri. Maknite s vatre i poklopljeno ostavite da se ohladi 10 minuta. Ulijte habanero umak u blender i dobro izmiksajte dok umak ne postane gladak. Ovaj recept za habanero umak je gotov. Umak raspodijelite u pojedinačne boce pomoću lijevka i čuvajte do 3 mjeseca u hladnjaku.