Gulaš od gljiva i luka gotov je za pola sata i odličan izbor za pripremu ručka za svaki dan. Pratite recept i pripremite ukusan gulaš od gljiva i luka.
Gulaš od gljiva i luka sastojci:
- žlica maslinovog ulja
- glavica luka
- 50 dkg gljiva
- žličica soli
- majčina dušica
- papar
- 3 žlcie koncentrata rajčice
- 1/2 litre temeljca od povrća
- 4 mrkve
- 3 krumpira
- 4 žličice Worcestershire umaka
- list lovora
- 1 šalica smrznutog graška
- 2 žličice sušenog peršina
Gulaš od gljiva i luka priprema:
Na ulju dinstajte luk oko 3 minute, dodajte gljive te dinstajte još 3 minute. Zatim začinite sa soli, majčinom dušicom i paprom. Dodajte koncentrat rajčice i sve dobro promiješajte.
Dodajte temeljac, mrkvu, krumpir Worcestershire umak i dobro promiješajte.
Dodajte lovorov list i nstavite neka kuha oko 15 minuta.
Zatim pripremite zapršku od vode i kukuruznog brašna. U posudi izmiješajte vodu i brašno te ukuhajte u gulaš.
Gulaš od gljiva i luka je gotov nakon što se zaprška kratko ukuha.