Jela s gljivama /

Gulaš od gljiva i luka - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Gulaš od gljiva i luka oduševit će sve ljubitelje jela s gljivama. Kako se priprema gulaš od gljiva i luka?

10.2.2023.
12:52
Pixabay
VOYO logo

Gulaš od gljiva i luka gotov je za pola sata i odličan izbor za pripremu ručka za svaki dan. Pratite recept i pripremite ukusan gulaš od gljiva i luka.

Gulaš od gljiva i luka sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • žlica maslinovog ulja
  • glavica luka
  • 50 dkg gljiva
  • žličica soli
  • majčina dušica
  • papar
  • 3 žlcie koncentrata rajčice
  • 1/2 litre temeljca od povrća
  • 4 mrkve
  • 3 krumpira
  • 4 žličice Worcestershire umaka
  • list lovora
  • 1 šalica smrznutog graška
  • 2 žličice sušenog peršina

Gulaš od gljiva i luka priprema:

Na ulju dinstajte luk oko 3 minute, dodajte gljive te dinstajte još 3 minute. Zatim začinite sa soli, majčinom dušicom i paprom. Dodajte koncentrat rajčice i sve dobro promiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte temeljac, mrkvu, krumpir Worcestershire umak i dobro promiješajte.

Dodajte lovorov list i nstavite neka kuha oko 15 minuta.

Zatim pripremite zapršku od vode i kukuruznog brašna. U posudi izmiješajte vodu i brašno te ukuhajte u gulaš.

Gulaš od gljiva i luka je gotov nakon što se zaprška kratko ukuha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo