Gulaš od gljiva i luka - recept i priprema
Gulaš od gljiva i luka gotov je za pola sata i odličan izbor za pripremu ručka za svaki dan. Pratite recept i pripremite ukusan gulaš od gljiva i luka.
Gulaš od gljiva i luka sastojci:
žlica maslinovog ulja
glavica luka
50 dkg gljiva
žličica soli
majčina dušica
papar
3 žlcie koncentrata rajčice
1/2 litre temeljca od povrća
4 mrkve
3 krumpira
4 žličice Worcestershire umaka
list lovora
1 šalica smrznutog graška
2 žličice sušenog peršina
Gulaš od gljiva i luka priprema:
Na ulju dinstajte luk oko 3 minute, dodajte gljive te dinstajte još 3 minute. Zatim začinite sa soli, majčinom dušicom i paprom. Dodajte koncentrat rajčice i sve dobro promiješajte.
Dodajte temeljac, mrkvu, krumpir Worcestershire umak i dobro promiješajte.
Dodajte lovorov list i nstavite neka kuha oko 15 minuta.
Zatim pripremite zapršku od vode i kukuruznog brašna. U posudi izmiješajte vodu i brašno te ukuhajte u gulaš.
Gulaš od gljiva i luka je gotov nakon što se zaprška kratko ukuha.