Za pripremu gulaša od divljači potrebna vam je veprovina. Kako pripremiti gulaš od divljači?
Za pripremu gulaša od divljači potrebni su vam sljedeći sastojci:
- kilogram buta veprovine
- 6 češnja češnjaka
- 3 žlice češnjaka u granulama
- žlica senfa
- 3 dcl mineralne vode
- 5 lovorovih listova
- 10 dkg mrkve
- žlica koncentrata rajčice
- 10 dkg korijena peršina
- žličica mljevene ljute paprike
- žlica mljevene crvene paprike
- 2 dcl mesnog temeljca
- 2 dcl crnog vina
- 2 dcl bijelog vina
- 3 dkg sušenih vrganja
- 5 dkg brusnice
- 10 dkg suhih šljiva
- ulje
- sol
- papar
Gulaš od divljači priprema:
Najprije marinirajte veprovinu sa smejsom soli, papra, senfa, češnjaka u granulama, lovorovim listom, gaziranom vodom i tako ostavite oko tri sata.
Na vrućem ulju pržite luk, češnjak, mrkvu i peršin nakon što ste sve zajedno usitnili u sjekaču. Dodajte marinirano meso i pirjate dok meso ne pusti tekućinu. Dodajte koncentrat rajčice, crvenu papriku (mljevenu i ljutu) te brusince, suhe šljive i malo mrkve koju ste narezali na kolutove. Neka se pirja 15 minuta, dodajte jušni temeljac i kuhajte na srednje jakoj vatri oko sat vremena. Dodajte crno i bijelo vino te sušene vrganje.
Sve još kuhajte 15 minuta i poslužite. Gulaš od divljači je gotov i spreman za posluživanje.