Jela od divljači /

Kako pripremiti gulaš od divljači?

Image

Najčešći način pripreme divljači je priprema u obliku gulaša. Donosimo vam recept za gulaš od divljači.

14.7.2021.
10:10
VOYO logo

Za pripremu gulaša od divljači potrebna vam je veprovina. Kako pripremiti gulaš od divljači?

Za pripremu gulaša od divljači potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • kilogram buta veprovine
  • 6 češnja češnjaka
  • 3 žlice češnjaka u granulama
  • žlica senfa
  • 3 dcl mineralne vode
  • 5 lovorovih listova
  • 10 dkg mrkve
  • žlica koncentrata rajčice
  • 10 dkg korijena peršina
  • žličica mljevene ljute paprike
  • žlica mljevene crvene paprike
  • 2 dcl mesnog temeljca
  • 2 dcl crnog vina
  • 2 dcl bijelog vina
  • 3 dkg sušenih vrganja
  • 5 dkg brusnice
  • 10 dkg suhih šljiva
  • ulje
  • sol
  • papar

Gulaš od divljači priprema:

Najprije marinirajte veprovinu sa smejsom soli, papra, senfa, češnjaka u granulama, lovorovim listom, gaziranom vodom i tako ostavite oko tri sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrućem ulju pržite luk, češnjak, mrkvu i peršin nakon što ste sve zajedno usitnili u sjekaču. Dodajte marinirano meso i pirjate dok meso ne pusti tekućinu. Dodajte koncentrat rajčice, crvenu papriku (mljevenu i ljutu) te brusince, suhe šljive i malo mrkve koju ste narezali na kolutove. Neka se pirja 15 minuta, dodajte jušni temeljac i kuhajte na srednje jakoj vatri oko sat vremena. Dodajte crno i bijelo vino te sušene vrganje.

Sve još kuhajte 15 minuta i poslužite. Gulaš od divljači je gotov i spreman za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo