Grdobina sa zelenim rezancima
Grdobina sa zelenim rezancima riblje je jelo koje će vas oduševiti u kombinaciji s tjesteninom. Riba grdobina može se pripremati na različite načine, donosimo vam jednostavan i brzi recept za pripremu grdobine sa zelenim rezancima.
Grdobina sa zelenim rezancima sastojci:
kilogram grdobine
40 dkg zelenih rezanaca
žlica peršina
2 češnja češnjaka
1 dcl bijelog vina
3 dkg maslaca
maslinovo ulje
sol
papar
Grdobina sa zelenim rezancima priprema:
Grdobinu najprije filetirajte te narežite na kockice.
Tjesteninu stavite kuhati prema uputama na pakiranju.
U tavi na maslinovom ulju pržite grdobinu začinjenu sa soli i paprom. U tavu dodajte peršin i češnjak te podlijte bijelim vinom i pirjajte dvije minute. Dodajte maslac i kada se svi sastojci povežu prelijte preko tjestenine.
Grdobina sa zelenim rezancima je spremna za posluživanje.