Jelo bez mesa /

Gratinirani složenac od poriluka i krumpira za ručak

Image

Gratinirani složenac od poriluka i krumpira jelo je bez mesa koje možete poslužiti kao predjelo ili glavno jelo.

11.8.2022.
11:52
VOYO logo

Kako pripremiti Gratinirani složenac od poriluka i krumpira? Jelo gratinirani složenac od poriluka i priprema se jednostavno i brzo. Za pripremu ovog jela potrebno vam je malo više od pola sata.

Gratinirani složenac od poriluka i krumpira sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslaca
  • 1 šalica sitno nasjeckanog poriluka
  • 2 češnja češnjaka, naribana/mljevena
  • žličica suhe majčine dušice
  • šalica punomasnog mlijeka
  • šalica gustog vrhnja
  • 2 žličice soli
  • 1/2 žličice mljevenog crnog papra
  • 1 kg krumpira oguljenog i narezanog na tanke ploške

Gratinirani složenac od poriluka i krumpira priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa. Premažite maslacem posudu za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte srednju tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte maslac. Kad se maslac otopi dodati poriluk; kuhajte uz miješanje 2 minute.

Dodajte češnjak, majčinu dušicu, nastavite kuhati uz miješanje 30 sekundi.

Umiješajte mlijeko, vrhnje, sol i papar. Pustite da zavrije, smanjite vatru i kuhajte uz povremeno miješanje dok se smjesa malo ne zgusne, oko 5 minuta.

Dodajte krumpir; promiješajte da prekrijete krumpir. Prebacite smjesu u pripremljenu posudu, ravnomjerno rasporedite krumpir u posudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite oko sat vremena. Gratinirani složenac od poriluka i krumpira je gotov i spreman za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo