Gratinirana tjestenina sa šunkom i tvrdo kuhanim jajima
Tjestenina se može pripremati na različite načine, u različitim kombinacijama. Gratinirana tjestenina sa šunkom i tvrdo kuhanim jajima jedan je od recepata kako možete pripremiti tjesteninu. Priprema ovog jela traje nešto vieš od pola sata, malo je zahtjevnija, ali se svakako isplati jer je jelo vrlo ukusno.
Gratinirana tjestenina sa šunkom i tvrdo kuhanim jajima sastojci:
32 dkg tjestenine - rezanaca
4 glavice luka
6 dkg maslaca
4 dkg brašna
2 dcl povrtnog temeljca
3 dcl mlijeka
pola žličice muškatnog oraščića
12 dkg kuhane šunke
8 dkg sira ementalera
4 tvdro kuhana jaja
sol
maslinovo ulje
Gratinirana tjestenina sa šunkom i tvrdo kuhanim jajima priprema:
Skuhajte tjesteninu, ali do pola.
Na maslac stavite pržiti luk koji ste posolili te nakon prženja izvadite luk, a na maslac stavite pržiti brašno.
Na brašno dodajte mlijeko i juhu te naribani muškatni oraščić, posloite i dalje miješate. Kada dobijete umak u njega naribajte sir i dodajte prženi luk te šunku koju ste narezali na trakice. Dobro sve izmiješajte i maknite umak s vatre. Tjesteninu stavite u vatrostalnu posudu, pomiješajte s umakom, dodajte jaja i naribani sir te sve zajedno pecite oko 15 minuta na 220 stupnjeva.
Gratinirana tjestenina sa šunkom i tvrdo kuhanim jajima je gotova i spremna za posluživanje.
403 Forbidden