Iako mnogi misle suprotno, ukoliko se pravilno priprema, grah iz konzerve može biti jednako ukusan kao i svježi.
- 1 staklenka artičoka
- 1 žlica paste od sušene rajčice
- 1 žličica bijelog vinskog octa
- 410 g graha iz konzerve
- 300 g cherry rajčica
- Šaka crnih maslina
- 2 mlada luka
- 200 g mekog kozjeg sira, izmrvljenog
Kako biste pripremili ukusnu grah salatu s grahom iz konzerve, najprije ocijedite staklenku artičoka, sačuvajte tri žlice ulja.
U sljedećem koraku ulijte ulje u zdjelu i umiješajte pastu od sušene rajčice i ocat dok smjesa ne postane glatka. Pripremljenu smjesu začinite kako vam odgovara.
Grubo nasjeckajte artičoke i stavite ih u veliku zdjelu s grahom iz konzerve, rajčicama, maslinama, mladim lukom i polovicom kozjeg sira. Mladi luk narežite dijagonalno na ploške.
Umiješajte mješavinu ulja artičoke i prelijte u zdjelu za posluživanje. Pripremljenu grah salatu s grahom iz konzerve začinite po želji. Izmrvite preko ostatka kozjeg sira, a zatim poslužite.