Recept i priprema / Kako napraviti ukusan grah sa suhim mesom?

Image
Foto: Pixabay

Grah sa suhim mesom vrlo je popularno jelo. Kako napraviti ukusno i zasitno jelo grah sa suhim mesom?

1.7.2022.
11:37
Pixabay
VOYO logo

Svaka kuća ima svoj način pripreme graha sa suhim mesom, neki koriste suha rebra, a neki više vole kobasice. Donosimo kako možete pripremiti grah sa suhim mesom.

Sastojci za grah za suhim mesom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 g sušenog graha
  • 1-2 litre vode
  • glavica crvenog luka
  • mrkva
  • ¼ zelene paprike
  • 250 g suhog mesa
  • žlica soli
  • žlica suhe mješavine začina
  • ¼ žlice papra
  • lovorov list
  • žlica pirea od rajčice
  • 2 žlice ulja
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 2 žlice brašna
  • žlica mljevene crvene paprike

Grah sa suhim mesom priprema:

Noć prije kuhanja potopite grah u hladnu vodu. Ujutro procijedite i operite grah i stavite u veliki lonac. Luk, mrkvu i papriku sitno nasjeckajte, dodajte grah, zalijte vodom i stavite na štednjak da prokuha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smanjite temperaturu i pirjajte sat vremena. Nakon sat vremena dodati suho meso i sve navedene začine. Grah ponovno poklopite i ostavite da se lagano krčka još sat i pol. Kad je grah omekšao, dodajte pire od rajčice i počnite pripremati prah. Češnjak sitno nasjeckajte, u manju tavu ulijte ulje i pustite da se zagrije pa dodajte češnjak da se kratko prodinsta. Nakon toga dodajte brašno i sve zajedno kratko pržite.

Maknite posudu sa štednjaka, umiješajte papriku, promiješajte, zalijte s malo vode od graha, vratite na štednjak da prokuha, pa sve ulijte u grah sa suhim mesom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pustite da se grah sa suhim mesom kuha još najmanje pet minuta, provjerite okus da li je potrebno još začina, ugasite štednjak i poslužite topli grah sa suhim mesom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo