Grah s ričetom možete pripremiti kao obrok koji možete jesti i nekoliko dana. Ovo je jelo koje ne gubi svoje arome i nakon što odstoji nekoliko dana. Kako pripremiti grah s ričetom? Prema receptu za pripremu graha s ričetom možete koristiti grah iz konzerve.
Sastojci potrebni za grah s ričetom su:
- 2 limenke smeđeg graha
- 600 grama suhog mesa
- 4 dimljene kobasice
- 250 grama ričete
- 500 ml mljevene rajčice
- 2 glavice luka
- češnjak
- mrkva
- 150 grama celera
- lovorov list
- crvena paprika
- feferoni
- krušne mrvice
- ulje
- sol
- papar.
Grah s ričetom priprema:
Najprije posebno skuhajte ričetu u jednoj posudi, a suho meso skuhajte u drugoj posudi. Vodu gdje se suho meso kuhalo sačuvajte.
Luk narežite na kockice i stavite u posudu da se pirja. Kada poprimi boju dodajte mrkvu, celer, peršin i češnjak te sve zajedno pirjajte dok ne omekša. Začinite slatkom crvenom paprikom, posipajte krušnim mrvicama, pomiješajte i dodajte pasiranu rajčicu.
Kada ovo varivo zagrije, dodajte kuhani ričet, meso, grah iz konzerve, narezanu kobasicu, lovorov list, feferone i peršin te sve zajedno prelijte vodom u kojoj se kuhalo suho meso te lagano pomiješajte. Sve zajedno začinite soli i paprom te kuhajte na laganoj vatri 15 minuta nakon što zavrije.