Jeste li probali glazuru od kakaa i kokosovog mlijeka? Ako niste vrijeme je da pripremite nešto drugačiju glazuru. Pripremite glazuru od kakaa i kokosovog mlijeka.
Sastojci za glazuru od kakaa i kokosovog mlijeka:
3/4 šalice šećera
1/2 šalice kakaa u prahu
1/3 šalice vode
3 žlice kokosovog ulja
60 grama tamne čokolade, nasjeckane
1 čajna žličica čistog ekstrakta vanilije
Glazura od kakaa i kokosovog mlijeka priprema:
Pomiješajte šećer, kakao prah i vodu, te stavite kuhati. Pustite neka zavri i tek nakon toga smanjite vatru. Kuhajte glazuru 10-ak minuta, odnosno dok glazura ne postane gusta.
Zatim, dDodajte kokosovo ulje i čokoladu za pripremu glazure. Miješajte dok se kokosovo ulje i čokolada ne otope, sastojci se dobro sjedine, a glazura malo zgusne. U glazuru od kakaa i kokosovog mlijeka dodajte vaniliju i sve dobro promiješajte.
Dok je još topla i maziva, koristite glazuru za zamrzavanje kolača, kolačića ili kolačića.
Ukrašenu tortu ili kolačiće ostavite sa strane da se glazura ohladi i stegne.