Recept i priprema /

Ideje i recepti za glavna jela od mljevenog mesa

Image
Foto: Pixabay

Glavna jela od mljevenog mesa ne moraju biti monotona. Saznajte dva kreativna recepta za glavna jela od mljevenog mesa.

14.7.2022.
11:27
Pixabay
VOYO logo

Mljeveno meso uvijek je dobro rješenje za obiteljski ručak, brzo je i pristupačno te također vrlo svestrano. Možete odabrati mljeveno meso od govedine, janjetine, svinjetine ili piletine kako bi vaš sljedeći obrok bio jednostavan i ukusan.

Prvi recept za glavno jelo od mljevenog mesa su ćufte u juhi od rajčice. Sastojci potrebni da se pripremi ovo glavno jelo od mljevenog mesa su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 500 grama goveđeg mljevenog mesa
  • 1 manja glavica luka
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 100 grama sirove bijele riže
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 2 jaja
  • 600 ml koncentrata od rajčice
  • 600 ml vode

Kako bi pripremili ovo glavno jelo od mljevenog mesa najprije pomiješajte mljeveno meso, luk, peršin, rižu, češnjak, sol i jaja u velikoj zdjeli. Napunjene žlice smjese uvaljajte u polpete i prebacite na tanjur. Pomiješajte juhu od rajčice i vodu u velikoj dubokoj tavi. Miješajte dok se ne sjedini. Zakuhajte na srednje jakoj vatri. U kipuću juhu dodajte mesne okruglice i kuhajte 20-25 minuta. Ovo glavno jelo od mljevenog mesa već je gotovo.

Sljedeće glavno jelo od mljevenog mesa je talijanska rosella. Sastojci potrebni da se pripremi ovo glavno jelo od mljevenog mesa su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 mrkva
  • 1 štapić sitno narezanog celera
  • 500 g goveđeg mljevenog mesa
  • žličica mediteranskih začina
  • 400 ml kondenzirane juhe od rajčice
  • 400 g sjeckane rajčice
  • 250 ml
  • 500 g špageta
  • naribani parmezan

Da biste pripremili ovo glavno jelo od mljevenog mesa najprije zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, češnjak, mrkvu i celer. Kuhajte 3-5 minuta. Dodajte mljeveno meso, razbijajući grudice dok ne postane smeđe. Umiješajte začinsko bilje i kuhajte još minutu. Umiješajte kondenziranu juhu od rajčica, sjeckane rajčice, vodu i dobro promiješajte. Djelomično poklopite i pirjajte 20-25 minuta. U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ovo glavno jelo od mesa je gotovo i spremno za posluživanje uz naribani parmezan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo