Mljeveno meso uvijek je dobro rješenje za obiteljski ručak, brzo je i pristupačno te također vrlo svestrano. Možete odabrati mljeveno meso od govedine, janjetine, svinjetine ili piletine kako bi vaš sljedeći obrok bio jednostavan i ukusan.
Prvi recept za glavno jelo od mljevenog mesa su ćufte u juhi od rajčice. Sastojci potrebni da se pripremi ovo glavno jelo od mljevenog mesa su:
- 500 grama goveđeg mljevenog mesa
- 1 manja glavica luka
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- 100 grama sirove bijele riže
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 2 jaja
- 600 ml koncentrata od rajčice
- 600 ml vode
Kako bi pripremili ovo glavno jelo od mljevenog mesa najprije pomiješajte mljeveno meso, luk, peršin, rižu, češnjak, sol i jaja u velikoj zdjeli. Napunjene žlice smjese uvaljajte u polpete i prebacite na tanjur. Pomiješajte juhu od rajčice i vodu u velikoj dubokoj tavi. Miješajte dok se ne sjedini. Zakuhajte na srednje jakoj vatri. U kipuću juhu dodajte mesne okruglice i kuhajte 20-25 minuta. Ovo glavno jelo od mljevenog mesa već je gotovo.
Sljedeće glavno jelo od mljevenog mesa je talijanska rosella. Sastojci potrebni da se pripremi ovo glavno jelo od mljevenog mesa su:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 mrkva
- 1 štapić sitno narezanog celera
- 500 g goveđeg mljevenog mesa
- žličica mediteranskih začina
- 400 ml kondenzirane juhe od rajčice
- 400 g sjeckane rajčice
- 250 ml
- 500 g špageta
- naribani parmezan
Da biste pripremili ovo glavno jelo od mljevenog mesa najprije zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte luk, češnjak, mrkvu i celer. Kuhajte 3-5 minuta. Dodajte mljeveno meso, razbijajući grudice dok ne postane smeđe. Umiješajte začinsko bilje i kuhajte još minutu. Umiješajte kondenziranu juhu od rajčica, sjeckane rajčice, vodu i dobro promiješajte. Djelomično poklopite i pirjajte 20-25 minuta. U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ovo glavno jelo od mesa je gotovo i spremno za posluživanje uz naribani parmezan.