Jela s tjesteninom /

Fuži s umakom romesco

Image

Fuži s umakom romesco jelo je s tjesteninom koje koje nešto zahtjevnije za pripremu, ali vrlo ukusno. Donosimo vam recept za Fuži s umakom romesco.

2.7.2021.
14:59
VOYO logo

Fuži s umakom romesco priprema se malo duže od sat vremena, priprema je zahtjevna, ali jelo je vrlo ukusno. Ovo jelo s tjesteninom možete pripremiti kao glavno jelo.

Fuži s umakom romesco sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 50 dkg fuži tjestenine
  • 5 svježih crvenih paprika
  • 5 dkg badema
  • 5 dkg lješnjaka
  • 2 češnja češnjaka
  • žličica mljevene crvene paprike
  • 15 ml vinskog octa
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Fuži s umakom romesco priprema:

Tjesteninu skuhajte prema uputama s pakiranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Papriku premažite uljem i stavite peći u pećnicu oko 45 minuta na 230 stupnjeva.

Lješnjake pržite na tavi bez ulja oko 10 minuta, izvadite ih i ohladite.

Papriku izvadite iz pećnice i stavite u posudu te prekrijete i pustite neka se ohlade.

Papriku ocijedite i očistite, te je pomiješajte s češnjakom i napravite smjesu. Lješnjake sameljite s bademima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite na msalinovo ulje smjesu od paprie dodaje ljutu papriku i bademe s lješnjacima, te ocat i začinite sa soli i paprom. Sve pirjajte oko 3 minute i umak je gotov.

Fuži s umakom romesco možete poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo