Fuži s umakom romesco priprema se malo duže od sat vremena, priprema je zahtjevna, ali jelo je vrlo ukusno. Ovo jelo s tjesteninom možete pripremiti kao glavno jelo.
Fuži s umakom romesco sastojci:
- 50 dkg fuži tjestenine
- 5 svježih crvenih paprika
- 5 dkg badema
- 5 dkg lješnjaka
- 2 češnja češnjaka
- žličica mljevene crvene paprike
- 15 ml vinskog octa
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Fuži s umakom romesco priprema:
Tjesteninu skuhajte prema uputama s pakiranja.
Papriku premažite uljem i stavite peći u pećnicu oko 45 minuta na 230 stupnjeva.
Lješnjake pržite na tavi bez ulja oko 10 minuta, izvadite ih i ohladite.
Papriku izvadite iz pećnice i stavite u posudu te prekrijete i pustite neka se ohlade.
Papriku ocijedite i očistite, te je pomiješajte s češnjakom i napravite smjesu. Lješnjake sameljite s bademima.
Stavite na msalinovo ulje smjesu od paprie dodaje ljutu papriku i bademe s lješnjacima, te ocat i začinite sa soli i paprom. Sve pirjajte oko 3 minute i umak je gotov.
Fuži s umakom romesco možete poslužiti.