Postoje različiti recepti za pripremu francuske salate, ali za savršenu francusku salatu bitan je pravilan omjer sastojaka. Koji su pravilni omjeri sastojaka za francusku salatu?
Za pripremu francuske salate za 6 osoba potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 50 dkg krumpira
- 50 dkg mrkve
- 6 kiselih krastavaca
- 2 kuhana jaja
- 50 dkg graška
- 2 šalice majoneze
- 250 ml kiselog vrhnja
- sol i papar po ukusu.
Priprema francuske salate:
Stavite kuhati krumpir, grašak, mrkvu i jaja. Kada je sve kuhano iIzvadite iz vode i ostavite da se potpuno ohladi.
Narežite krumpir i mrkvu na kocke i premjestite ih u veliku zdjelu za salatu. Ukiseljene krastavce nasjeckajte, a grašak procijedite i isperite. Jaja ogulite i narežite na kockice te sve sastojke stavite u veliku zdjelu i pomiješajte.
Na kraju dodajte majonezu i kiselo vrhnje, te začinite sa soli i paprom. Sve dobro izmiješajte i stavite u hladnjak da se dobro ohladi.
Francuska salata je gotova, poslužite ju dobro rashlađenu. Za pripremu francuske salate bitan je pravilan omjer sastojaka kako ne bi niti jedan sastojak dominirao.