Focaccia recept /

Pripremite savršenu focacciju prema vašem ukusu

Image

Focaccia je talijanski kruh koji je sličan tijestu za pizzu, i može biti sladak i slan. Focaccia ima svoj klasični recept to je tanko tijesto punjeno svježim sirom.

27.10.2021.
11:44
VOYO logo

Recept za focacciu može varirati po vašim željama, pa se tako focaccia može puniti sirom, kobasicom, ili se na nju može staviti razno začinsko bilje, voće i povrće.

Potrebni sastojci za izradu focaccije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice meda
  • 2 ½ žličice suhog aktivnog kvasca
  • 5 šalica 625 g brašna
  • 1 žlice soli
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 4 žlice maslaca
  • 2-4 češnja češnjaka

Ovaj recept za focacciu se priprema na sljedeći način:

U posudi pomiješajte suhi kvasac s mlakom vodom, i dodajte 2 žlice meda. Dobro promiješajte i ostavite da stoji 5 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U smjesu kvasca, vode i meda dodajte brašno i sol i dobro promiješajte špatulom.

U drugu posudu dodajte maslinovo ulje, te dodajte dobiveno tijesto za focacciu. Tijesto je potrebno prekriti maslinovim uljem iz posude. Nakon toga pokriti posudu poklopcem i ostaviti da stoji u frižideru najmanje 8 sati do 1 dan, ili ostaviti na sobnoj temperaturi 3-4 sata.

Posudu za pečenje namažite maslacom, te dodajte maslinovo ulje na sredinu posude i dodajte tijesto za focacciu te ostatak maslinovog ulja.

Ostavite da se diže najmanje 1 ½ sat do 4 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pečenje focaccije dobivene koristeći ovaj recept za focacciu potrebno je zagrijati pećnicu na 230°C. Tijesto za focacciu je spremno kada se polako vraća u prvotni oblik nakon što ju ubodete prstom. Maslinovim uljem nauljite prste i razvucite focacciu po posudi.

Otopite maslac, naribajte češnjak i dodajte ga u otopljeni maslac i kuhajte uz često miješanje 30-45 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kistom premazati tijesto maslacem i češnjakom.

Ovaj recept za focacciu sadrži porcije dovoljne za 10-12 serviranja, najbolje je konzumirati ju na dan kada je pečena. Ukoliko je potrebno ovaj recept za focacciu daje tijesto koje se može čuvati i u frižideru te je po vađenju iz frižidera potrebno zagrijati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 20 PROPUŠTENE
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo