Finger food zalogaji uvijek su dobrodošli na nekom druženju, rođendanskoj zabavi i slično. Postoje brojni finger food recepti, mi vam donosimo recept za pripremu Omotane mrkve u lisnatom tijestu.
Finger food prvi recept
Za pripremu Omotane mrkve u lisnatom tijestu potrebni su vam se sljedeći sastojci:
40 komada manje mrkve, idealno bi bilo do 2 centimetra
3 žlice maslinovog ulja
3/4 žličice soli
1/2 žličica mljevenog crnog papra
1 žličica mljevenog kima
Kupljeno rijesto za pizzu, oko 1 kilograma.
Za ukrašavanje sjemenke sezama.
Priprema finger food zalogaja:
U veliku posudu stavite mrkve i dodate žlicu maslinovog ulja, sol, papar i kumin, sve zajedno izmješajte. Nakon toga podijelite rijesto za pizzu na 40 jednakih dijelova i razvaljajte. U svaki komad tijesta stavite jednu mrkvu i zarolajte. Svaki komad premažite maslinovim uljem i ukrasite sjemenkama sezama.
Prije nego stavite peći zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva Celzijusa i pecite 20-ak minuta. Nakon pečenja neka se vaši finger food zalogaji ohlade i poslužite ih s umakomprema vlastitoj želji.
Finger food drugi recept
Drugi recept za finger food zalogaj je Omotana slanina u lisnatom tijestu.
Za pripremu ovog recepta za 12 porcija potrebni su sljedeći sastojci:
šalica i pol ribanog parmezana
2 lista lisnatog tijesta
12 kriški slanine, prepolovljene po dužini
Priprema finger food zalogaja:
Zagrijete pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa i obložite lim za pečenje papirom za pečenje.
Na čistu površinu pospite četvrtinu šalice parmezana i stavite na to jedan list lisnatog tijesta. Zatim posipajte na lisnato tijesto četvrtinu šalice parmetana i lagano zakotrljajte listove.
Rezačem izrežite lisnato tijesto na duge i tanke trake. Stavite komad slanine na vrh svake trake tijesta i lagano pritisnite. Na kraju uvijte tijeto i stavite na lim. Pecite 15-ak minuta.
Sve isto napravite i s drugim dijelom lisnatog tijesto. Neka se malo ohladi i vaš finger food zalogaj je spreman za serviranje.