Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Party hrana /

Party hrana: pripremite finger food za pamćenje

Finger food recepti uvijek dobro dođu, neka se uvijek nađu pri ruci jer nikada ne znate kada ćete ih trebati. Donosimo vam ideje za finger food recepte koje možete pripremiti za svoje goste.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Finger food zalogaji uvijek su dobrodošli na nekom druženju, rođendanskoj zabavi i slično. Postoje brojni finger food recepti, mi vam donosimo recept za pripremu Omotane mrkve u lisnatom tijestu.

Finger food prvi recept

Za pripremu Omotane mrkve u lisnatom tijestu potrebni su vam se sljedeći sastojci:

40 komada manje mrkve, idealno bi bilo do 2 centimetra

3 žlice maslinovog ulja

3/4 žličice soli

1/2 žličica mljevenog crnog papra

1 žličica mljevenog kima

Kupljeno rijesto za pizzu, oko 1 kilograma.

Za ukrašavanje sjemenke sezama.

Priprema finger food zalogaja:

U veliku posudu stavite mrkve i dodate žlicu maslinovog ulja, sol, papar i kumin, sve zajedno izmješajte. Nakon toga podijelite rijesto za pizzu na 40 jednakih dijelova i razvaljajte. U svaki komad tijesta stavite jednu mrkvu i zarolajte. Svaki komad premažite maslinovim uljem i ukrasite sjemenkama sezama.

Prije nego stavite peći zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva Celzijusa i pecite 20-ak minuta. Nakon pečenja neka se vaši finger food zalogaji ohlade i poslužite ih s umakomprema vlastitoj želji.

Finger food drugi recept

Drugi recept za finger food zalogaj je Omotana slanina u lisnatom tijestu.

Za pripremu ovog recepta za 12 porcija potrebni su sljedeći sastojci:

šalica i pol ribanog parmezana

2 lista lisnatog tijesta

12 kriški slanine, prepolovljene po dužini

Priprema finger food zalogaja:

Zagrijete pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa i obložite lim za pečenje papirom za pečenje.

Na čistu površinu pospite četvrtinu šalice parmezana i stavite na to jedan list lisnatog tijesta. Zatim posipajte na lisnato tijesto četvrtinu šalice parmetana i lagano zakotrljajte listove.

Rezačem izrežite lisnato tijesto na duge i tanke trake. Stavite komad slanine na vrh svake trake tijesta i lagano pritisnite. Na kraju uvijte tijeto i stavite na lim. Pecite 15-ak minuta.

Sve isto napravite i s drugim dijelom lisnatog tijesto. Neka se malo ohladi i vaš finger food zalogaj je spreman za serviranje.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike