Riblji specijaliteti /

Filet brancina na tavi ukusan ručak za svaki dan

Image
Foto: Pixabay

Filet brancina na tavi ukusno je i brzo jelo. Kako na jednostavan i brz način pripremiti filet brancina na tavi?

1.9.2022.
14:00
Pixabay
VOYO logo

Filet brancina na tavi jednostavan je, ali ukusan način pripreme brancina. Potrebno je samo nekoliko minuta, a hrskanje kožice dodaje okus i teksturu gotovom jelu. Budući da se fileti brancina na tavi skloni uvijati kada su izloženi toplini, zarežite kožu tri ili četiri puta oštrim nožem.

Sastojci za filet brancina na tavi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 fileta brancina
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Dno neprianjajuće tave lagano premažite maslinovim uljem, a zatim stavite tavu na srednje jaku vatru. Kad se tava zagrije, filete brancina posolite i stavite u tepsiju s kožom prema dolje. Koristeći krišku ribe, pritisnite filete brancina prema dolje kako biste spriječili uvijanje i osigurali ravnomjerno pečenje kože.

Kuhajte 3-4 minute dok kožica ne postane lijepo zlatna i hrskava, zatim pažljivo okrenite filete brancina na tavi da se kuhaju 1 minutu. Riba je kuhana kada meso postane neprozirno. Ako riba nije pečena nakon 1 minute, maknite tavu s vatre i ostavite filete brancina na tavi da se ispeku na preostaloj toplini prije posluživanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo