Filet brancina na tavi jednostavan je, ali ukusan način pripreme brancina. Potrebno je samo nekoliko minuta, a hrskanje kožice dodaje okus i teksturu gotovom jelu. Budući da se fileti brancina na tavi skloni uvijati kada su izloženi toplini, zarežite kožu tri ili četiri puta oštrim nožem.
Sastojci za filet brancina na tavi:
- 2 fileta brancina
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Dno neprianjajuće tave lagano premažite maslinovim uljem, a zatim stavite tavu na srednje jaku vatru. Kad se tava zagrije, filete brancina posolite i stavite u tepsiju s kožom prema dolje. Koristeći krišku ribe, pritisnite filete brancina prema dolje kako biste spriječili uvijanje i osigurali ravnomjerno pečenje kože.
Kuhajte 3-4 minute dok kožica ne postane lijepo zlatna i hrskava, zatim pažljivo okrenite filete brancina na tavi da se kuhaju 1 minutu. Riba je kuhana kada meso postane neprozirno. Ako riba nije pečena nakon 1 minute, maknite tavu s vatre i ostavite filete brancina na tavi da se ispeku na preostaloj toplini prije posluživanja.