File oslić iz pećnice može se pripremiti samo uz nekoliko sastojaka koje već imate u svojoj. Kada se file oslić iz pećnice priprema prema ovom receptu, okus mu je aromatičan i bogat.
File oslić iz pećnice recept:
- kilogram fileta oslića
- suncokretovo ulje
- sok od jednog limuna
- začini
File oslića odmrznite pa ga zamotajte u kuhinjsku krpu ili papirnate ubruse da bi pokupili višak vode. Zatim u zdjelici pomiješajte sok od jednog limuna, suncokretovo ulje (tko želi može koristiti i maslinovo) te začine. Od začina možete koristiti sol, papar, bosiljak, Vegetu, itd. Kada ste to sve dobro promiješali, prelijte po filetima pa ih ostavite u tom soku nekoliko sati.
Kada su fileti spremni za pečenje, poredajte ih u protvanj i stavite peći na 200 stupnjeva. Vrijeme pečenja iznosi otprilike 20 -30 minuta.
File oslić iz pećnice poslužite posipan peršinom u kombinaciji sa krumpirovom salatom.