Kremasta slastica kao što je Ferrero torta bez pečenja je idealno rješenje za nadolazeće vruće ljetne dane. Bogata čokoladna torta koja svakom može popraviti raspoloženje, a također može biti odličan način završetka napornog radnog tjedna.
Ferrero torta bez pečenja sastoji se od podloge od keksa, keme i glazure.
Potrebni sastojci za koru bez pečenja:
- 250 g smrvljenih keksa
- 150 ml mlijeka
- 100 g maslaca ili margarina
- 150 g smrvljenih prepečenih lješnjaka
Potrebni sastojci za kremu:
- ½ kg sira mascarpone
- 400 g namaza od lješnjaka
- ½ l slatkog vrhnja
Potrebni sastojci za glazuru:
- 150 g čokolade za kuhanje
- 3 žlice ulja
- 100 g sjeckanih lješnjaka
Ferrero torta bez pečenja priprema:
Smrvite kekse po želji te u njih dodajte zagrijano mlijeko i otopljeni maslac ili margarin. Također u kekse dodajte smrvljene lješnjake, koje ste prethodno prepekli na suhoj tavi. Sve sastojke sjedinite tako da dobijete vlažnu smjesu fine teksture.
Kalup za pečenje obložite papirom za pečenje te u njega sipajte pripremljenu smjesu i ravnomjerno je rasporedite. Kalup sa smjesom stavite na hlađenje u frižider. Sir mascarpone izmiješajte s Nuttelom i u smjesu dodajte napravljeni šlag. Nakon što se podloga za toru ohladila na nju ravnomjerno nanesite kremu, ukradite glazurom i posipajte s ostatkom lješnjaka.
Za glazuru otopite čokoladu na pari postupno dodajući ulje. Tortu dobro ohladite.