Dobar recept za pripremu zimnice je od velike važnosti kako se zimnica ne bi pokvarila. Donosimo vam recept kako pripremiti feferone za zimnicu.
Sastojci za pripremu fefeorana za zimnicu:
- 200 g feferona
- 30 g krupne kuhinjske soli
- 375 ml bijelog octa
- 250 ml maslinovog ulja
Postupak pripreme feferona za zimnicu:
Operite i dobro osušite feferone. Zatim uklonite peteljke i sitno narežite feferone, uključujući sjemenke. U staklenki pripremite slanu otopinu octa i soli. Dobro promiješajte. Dodajte feferone zajedno s njihovim sjemenkama. Pobrinite se da su prekrivene salamurinom.
Feferone promiješajte, a zatim ih pokrijte prozirnom folijom i ostavite u octu i soli najmanje 24 sata. Za to vrijeme jednom ili dvaput promiješajte.
Nakon toga, feferone dobro ocijedite u sitnom cjedilu, ocat bacite, pa njih upakirajte u steriliziranu staklenku i potpuno prelijte maslinovim uljem.
Čuvajte feferone na hladnom i tamnom mjestu. Feferone će trajati oko 3 mjeseca.