Feferoni su sastavni dio svake zimnice. Stoga ako ste ljubitelj feferona za zimnicu, pripremite feferone za zimnicu uz pomoć ovog recepta.
Sastojci za feferone za zimnicu:
- pola kg feferona
- 1⁄2 glavice luka, prepolovljene i tanko narezane
- šalica šećera
- šalica vode
- 3⁄4 šalice octa
- 1⁄2 šalice jabukovače
- žličica sjemena celera
- žličica crnog papra u zrnu
- češanj češnjaka, zgnječen
- lovorov list
- 1⁄2 žličice soli
Feferone za zimnicu pripremite na sljedeći način:
Paprici uklonite kraj stabljike i sjemenke. Stavite feferone u zdjelu s lukom.
U velikom loncu pomiješajte šećer, vodu, ocat, sjemenke celera, papar u zrnu, češnjak, lovorov list i sol. Zakuhajte miješajući da se šećer otopi.
Smanjite vatru na nisku i kuhajte poklopljeno 15 do 20 minuta. Papriku i luk spakirajte u vruću, steriliziranu staklenku; prelijte vrućom mješavinom octa i ostavite da se ohladi.
Pokrijte i čuvajte u hladnjaku do 6 mjeseci. Feferoni za zimnicu su gotovi.