Eingemachtes ili pileći ujušak juha je od piletine za čiju pripremu je potrebno oko sat vremena. Kako biste napravili Eingemachtes ili pileći ujušak potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 40 dkg pilećih zabataka
- glavica luka
- 15 dkg mrkve
- 10 dkg korijena peršina
- žlica peršina
- litru i pol pilećeg temeljca
- 10 dkg graška iz konzerve
- 15 dkg brašna
- jaje
- sol
- ulje
Eingemachtes ili pileći ujušak - priprema:
U posudi na vrućem ulju pržite luk, korijenasto povrće koje ste posolili. Pirjajte na srednje jakoj vatri, a nakon dvije minute dodajte narezanu piletinu i pržite oko 5 minuta. Ulijte temeljac od piletine i pustite kuhati oko pola sata.
U drugu posudu stavite 1,4 dcl mlake vode te žumanjak te dvije žličice soli i izmiješajte. Nakon toga dodajte brašno uz stalno miješanje kako ne bi nastale grudice. Umiješajte peršin i neka odstoji oko 20 minuta.
Stavite žličicom knedle u juu i dodajte još grašak iz konzerve. Neka se još kuha 10-ak minuta i nakon toga maknite s vatre. Eingemachtes ili pileći ujušak je gotov i spreman za posluživanje.