Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Jela s lukom /

Džem od crvenog luka - recept i priprema

Jeste li probali poslužiti džem od crvenog luka kao dodatak jelima? Ako niste vrijeme je da probate i napravite ukusan domaći džem od crvenog luka.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Od crvenog luka možete napraviti i džem. Ovaj ukusan džem od crvenog luka odličan je dodatak glavnim jelima i prilozima. Napravite džem od crvenog luka, spremite ga u hladnjak i uvijek imajte pri ruci. Kako biste upotpunili glavno jelo ili prilog, uštedite si vrijeme i poslužite džem od crvenog luka.

Džem od crvenog luka sastojci:

2 žlice maslinovog ulja

2 kg crvenog luka

2,5 dcl crnog vina

1/3 šalice smeđeg šećera

žlica nasjeckanog svježeg timijana

2 žlice balzamičnog octa

1/2 žličice soli

1/2 žličice mljevenog papra

Kako napraviti džem od crvenog luka:

Najprije pripremite luk tako da ga prepolovite i narežite na ploške.

Na maslinovom ulju dinstajte luk oko 10 minuta uz povremeno miješanje. Tek kada luk omekša dodajte vino, šećer, majčinu dušicu, ovat i sol.

Ostavite da zavrije i kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena. Kada dobijete gustu smjesu začinite sa soli i paprom prema ukusu.

Džem od crvenog luka prebacite u staklenke. Pustite da se ohladi i spremite u hladnjak.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike