Salata od pilećeg mesa može se začiniti umakom od ulja, octa i soli. Svi sastojci se pomiješaju i u zatvorenoj posudi dobro stresu kako bi se povezali. Osim toga, dresing za salatu od piletine može se bazirati na raznim kombinacijama grčkog jogurta, majoneze, vrhnja, kečapa, senfa, soli, papra, maslinovog ulja, limunovog soka itd.
Ovdje donosimo neke ideje za dresing za salatu od piletine koje možete isprobati kod kuće. Ukoliko pravite salatu od kuhanog mesa, najbolje je napraviti umak od majoneze, kiselog vrhnja, jogurta i sitno sjeckanog kopra, soli te papra. Kuhano meso samo po sebi nema intenzivan okus, stoga će se s njime dobro uklopiti kopar koji će pojačati aromu salate.
Ukoliko ste se odlučili za salatu od hladnog pečenog mesa, predlažemo umak vinaigrette. Dovoljno je u posudici protresti ulje, ocat i sol te time preliti meso i dodati papar i luk. Sve dobro promiješati i vaša salata je gotova. Ukrasiti tvrdo kuhanim jajem i cherry rajčicom.
Međutim, ako radite salatu od svježe pečenog pilećeg mesa, onda probajte dresing za salatu od piletine koji se pravi od grčkog jogurta, majoneze i kiselog vrhnja uz dodatak češnjaka, peršina, vlasca, maslinovog ulja, soka limuna, soli i papra, ovisno o ukusu. Možete dodati sastojke koje volite, a izbaciti one koji vam ne odgovaraju. Baza ostaje ista. Uživajte!