Kako napraviti domaće široke rezance? Prema receptu za pripremu domaćih širokih rezanaca trebaju vam domaća jaja koja će dati poseban okus i izgled rezancima.
Sastojci potrebni za domaće široke rezance:
- 2 šalice brašna
- 3 žumanjka
- 1 jaje
- 2 žličice soli
- pola šalice vode
Domaći široki rezanci priprema:
Kod pripreme domaćih širokih rezanaca prvo u zdjelu stavite brašno, žumanjke, cijelo jaje i sol. Rukama sve dobro promiješajte. Dodajte vodu i oblikujte tijesto u kuglu. Okrenite tijesto na dobro pobrašnjenu dasku i gnječite dok ne postane glatko i elastično, oko 10 minuta.
Pokrite tijesto krpom i pustite da se odmori 10 minuta. Podijelite tijesto na 4 jednaka dijela i razvaljajte jedan po jedan dio tanko u pravokutnik. Narežite tijesto na široke rezance i stavite na krpu da se suše oko 2 sata.
Nakon toga domaće široke rezance razlomite na manje komade i kuhajte u 3 litre kipuće slane vode (1 žlica soli) 15 minuta ili dok ne omekšaju. Temeljito ih ocijedite i domaći široki rezanci su spremni za kušanje.