Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Domaća tjestenina /

Recept za domaće široke rezance iz bakine kuharice

Domaći široki rezanci najbolji su rezanci. Donosimo vam recept za domaće široke rezance iz bakine kuharice.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kako napraviti domaće široke rezance? Prema receptu za pripremu domaćih širokih rezanaca trebaju vam domaća jaja koja će dati poseban okus i izgled rezancima.

Sastojci potrebni za domaće široke rezance:

2 šalice brašna

3 žumanjka

1 jaje

2 žličice soli

pola šalice vode

Domaći široki rezanci priprema:

Kod pripreme domaćih širokih rezanaca prvo u zdjelu stavite brašno, žumanjke, cijelo jaje i sol. Rukama sve dobro promiješajte. Dodajte vodu i oblikujte tijesto u kuglu. Okrenite tijesto na dobro pobrašnjenu dasku i gnječite dok ne postane glatko i elastično, oko 10 minuta.

Pokrite tijesto krpom i pustite da se odmori 10 minuta. Podijelite tijesto na 4 jednaka dijela i razvaljajte jedan po jedan dio tanko u pravokutnik. Narežite tijesto na široke rezance i stavite na krpu da se suše oko 2 sata.

Nakon toga domaće široke rezance razlomite na manje komade i kuhajte u 3 litre kipuće slane vode (1 žlica soli) 15 minuta ili dok ne omekšaju. Temeljito ih ocijedite i domaći široki rezanci su spremni za kušanje.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike