Nema bolje hrane od domaće hrane. Donosimo recept kako napraviti domaće široke rezance iz bakine kuhinje.
Sastojci za domaće široke rezance:
- 1/2 kg brašna
- 3 jaja
- 1 – 1,5 dcl vode
- malo soli
Kako napraviti domaće široke rezance:
Prvo u posudu dodajte jaja, brašno i sol te postepeno dodajte vodu. Rukama sve dobro izmiješajte. Miješajte sve dok tijesto ne postane elastično i glatko. Oblikujte tijesto u oblik lopte te ostavite 15 minuta na miru.
Zatim tijesto podijelite na nekoliko jednakih dijelova te ga razvaljajte tanko i narežite u oblik pravokutnika. Tijesto narežite na široke rezance i pustite da se suši od prilike dva sata. Kada su se domaći široki rezanci osušili rukama razlomite na manje komadiće.
Domaće široke rezance kuhajte u slanoj kipućoj vodi od prilike 10 do 15 minuta.