Kuharica /

Recept kako se rade domaći salenjaci

Image

Jeste li probali sami napraviti domaće salenjake? Ako niste vrijeme je da napravite uz pomoć našeg recepta.

3.3.2023.
11:45
VOYO logo

Domaći salenjaci kao iz bakine kuharice najbolji su salenjaci. Kako se rade domaći salenjaci? Pratite recept i pripremite najbolje domaće salenjake.

Domaći salenjaci sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 25 dkg brašna
  • kocka svježeg ili vrećica suhog kvasca
  • 2 žumanjka
  • 16 dkg sala
  • malo soli
  • mlijeko
  • marmelada

Domaći salenjaci priprema:

Najprije pripremite lim za pečenje i zagrijete pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremite kvasac i napravite tijesto od svih sastojaka. Ostavite tijesto neka kratko odstoji barem pola sata. Nakon toga razvaljajte tijesto. Radite oblike prema želji, primjerice, trokute. Jedan premažite marmeladom i zalijepite drugu polovicu tijesta.

Pecite salenjake na 200 stupnjeva Celizijusa oko pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo