Domaći rezanci od jaja, brašna i vode
Domaći rezanci napravljeni samo od žumanjaka bogatiji su okusom, ali često budu premekani. Za razliku od vode i bjelančevina koje čine rezance lakšima za rukovanje i žilavijima. S kojim se brašnom rade domaći rezanci?
Domaći rezanci rade se od glatkog brašna, ono ima veći udio proteina koji povećava elastičnost tijesta. Domaći rezanci zahtjevaju umjerenu količinu brašno stoga je važno obratiti pozornost na količinu brašna koje se koristi, obzirom da ukoliko dodate preveliku količinu brašna isušit ćete tijesto, zato je potrebno lagano pobrašniti tijesto prije provlačenja kroz mašinu za izradu tjestenine.
Potrebni sastojci za domaće rezance:
400 g glatkog brašna
2 cijela jaja
2 žumanjka
1-2 žlice hladne vode
prstohvat soli
Domaći rezanci, upute za pripremu:
U posudu staviti brašno, jaja, žumanjke, sol i vodu.