Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako napraviti domaće rezanci na brzinu?

Domaći rezanci mogu se pripemiti na brzinu. Pratite recept i pripemite domaće rezance na brzinu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ne postoji brzi način pripreme domaćih rezanci. Sve je u tehnici i načinu pripreme. Ako radite više puta, samim time bit ćete brži. Donosimo recept za domaće rezance.

Sastojci za domaće rezance na brzinu:

600 g mekog brašna (može i kombinacija s oštrim; 200 g oštrog, 400 g mekog)

6 jaja

malo soli

Priprema domaćih rezanaca na brzinu:

Pospite brašno u veću posudu ili na radnu površinu te dodajte razmućena jaja i sol. Sve zajedno izmiješajte i krenite mijesiti. Dok se potroši brašno miješajte još desetak do petnaestak minuta.

Nakon što ste zamijesili tijesto, tijesto oblikujte u oblik lopte te vam ono mora biti žilavo i tvrdo. Tijesto omotajte folijom i ostavite da odstoji 30 minuta. Nakon pola sata, tijesto prepolovite na pola te ga pobrašnite. Razvaljajte ga pomoću mašinice za izradu rezanci i postupak ponovite s drugom polovicom tijesta. Kada je tijesto dovoljno tanko ostavite ga da se osuši između 15 do 20 minuta. Zatim, ponovno stavite u mašnicu, ali ovaj puta u nastavak gdje se rade rezanci.

Rezance razbacajte po stolu te ih ostavite nekoliko sati da se do kraja osuše. Nakon toga spremni su za upotrebu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike