Recept i priprema /

Kako napraviti domaće rezanci na brzinu?

Image

Domaći rezanci mogu se pripemiti na brzinu. Pratite recept i pripemite domaće rezance na brzinu.

26.8.2022.
13:51
VOYO logo

Ne postoji brzi način pripreme domaćih rezanci. Sve je u tehnici i načinu pripreme. Ako radite više puta, samim time bit ćete brži. Donosimo recept za domaće rezance.

Sastojci za domaće rezance na brzinu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 600 g mekog brašna (može i kombinacija s oštrim; 200 g oštrog, 400 g mekog)
  • 6 jaja
  • malo soli

Priprema domaćih rezanaca na brzinu:

Pospite brašno u veću posudu ili na radnu površinu te dodajte razmućena jaja i sol. Sve zajedno izmiješajte i krenite mijesiti. Dok se potroši brašno miješajte još desetak do petnaestak minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što ste zamijesili tijesto, tijesto oblikujte u oblik lopte te vam ono mora biti žilavo i tvrdo. Tijesto omotajte folijom i ostavite da odstoji 30 minuta. Nakon pola sata, tijesto prepolovite na pola te ga pobrašnite. Razvaljajte ga pomoću mašinice za izradu rezanci i postupak ponovite s drugom polovicom tijesta. Kada je tijesto dovoljno tanko ostavite ga da se osuši između 15 do 20 minuta. Zatim, ponovno stavite u mašnicu, ali ovaj puta u nastavak gdje se rade rezanci.

Rezance razbacajte po stolu te ih ostavite nekoliko sati da se do kraja osuše. Nakon toga spremni su za upotrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo