Ne postoji brzi način pripreme domaćih rezanci. Sve je u tehnici i načinu pripreme. Ako radite više puta, samim time bit ćete brži. Donosimo recept za domaće rezance.
Sastojci za domaće rezance na brzinu:
- 600 g mekog brašna (može i kombinacija s oštrim; 200 g oštrog, 400 g mekog)
- 6 jaja
- malo soli
Priprema domaćih rezanaca na brzinu:
Pospite brašno u veću posudu ili na radnu površinu te dodajte razmućena jaja i sol. Sve zajedno izmiješajte i krenite mijesiti. Dok se potroši brašno miješajte još desetak do petnaestak minuta.
Nakon što ste zamijesili tijesto, tijesto oblikujte u oblik lopte te vam ono mora biti žilavo i tvrdo. Tijesto omotajte folijom i ostavite da odstoji 30 minuta. Nakon pola sata, tijesto prepolovite na pola te ga pobrašnite. Razvaljajte ga pomoću mašinice za izradu rezanci i postupak ponovite s drugom polovicom tijesta. Kada je tijesto dovoljno tanko ostavite ga da se osuši između 15 do 20 minuta. Zatim, ponovno stavite u mašnicu, ali ovaj puta u nastavak gdje se rade rezanci.
Rezance razbacajte po stolu te ih ostavite nekoliko sati da se do kraja osuše. Nakon toga spremni su za upotrebu.