Domaća tjestenina /

Domaći ravioli - recept za odlične domaće raviole

Image

Tijesto za domaće raviole možete pripremiti sami vrlo jednostavno, a rezultat su odlični domaći ravioli. Kako pripremiti domaće tijesto za raviole?

25.12.2021.
11:20
VOYO logo

Priprema tijesta za domaće raviole lakša je nego što mislite, a rezultat je ukusna domaća tjestenina. Jeste li ikada radili domaće tijesto raviola? Ako niste vrijeme je da sami pripremite domaće raviole.

Sastojci za tijesto za domaće raviole:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 šalice brašna
  • 1 ½ žličice soli
  • 4 jaja
  • 2 žlice ulja

Priprema tijesta za domaće raviole:

U velikoj posudi umutite brašno i sol. U sredini brašna napravite udubljenje i dodajte 3 jaja. Promiješajte. Dodajte ulje i mijesite tijesto 5 minuta. Oblikujte kuglu i ostavite u posudi, prekrivenoj plastičnom folijom oko pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tanko razvaljajte tijesto i izrežite krugove od tijesta. U sredinu svakog kruga stavite žličicu nadjeva prema želji (primjerice, sir). Premažite rubove jajetom koji ste umutili. Prekrijte s tijestom (drugim krugom od tijesta. Stisnite vilicom rubove i ravioli su gotovi.

Skuhajte ih u slanoj vodi i poslužite kao prilog uz glavno jelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo