Priprema tijesta za domaće raviole lakša je nego što mislite, a rezultat je ukusna domaća tjestenina. Jeste li ikada radili domaće tijesto raviola? Ako niste vrijeme je da sami pripremite domaće raviole.
Sastojci za tijesto za domaće raviole:
- 2 šalice brašna
- 1 ½ žličice soli
- 4 jaja
- 2 žlice ulja
Priprema tijesta za domaće raviole:
U velikoj posudi umutite brašno i sol. U sredini brašna napravite udubljenje i dodajte 3 jaja. Promiješajte. Dodajte ulje i mijesite tijesto 5 minuta. Oblikujte kuglu i ostavite u posudi, prekrivenoj plastičnom folijom oko pola sata.
Tanko razvaljajte tijesto i izrežite krugove od tijesta. U sredinu svakog kruga stavite žličicu nadjeva prema želji (primjerice, sir). Premažite rubove jajetom koji ste umutili. Prekrijte s tijestom (drugim krugom od tijesta. Stisnite vilicom rubove i ravioli su gotovi.
Skuhajte ih u slanoj vodi i poslužite kao prilog uz glavno jelo.