Domaći njoki bez krumpira s ricotta sirom lagani su i jednostavniji za pripremu.
Domaći njoji bez krumpira sastojci:
- 500 g ricotta sira
- Sol
- 2 razmućena jaja
- 1 ¼ šalica svježe naribanog parmezana
- Papar
- ¾-1 šalica brašna
- 3 žlice maslaca
- 10 ili više lista majčine dušice
Domaći njoki bez krumpira rade se na slijedeći način:
U velikoj posudi pomiješajte ricottu, jaja i parmezan, dodajte sol i papar. U tu smjesu dodajte ½ šalice brašna i pomiješajte. Dodajte još brašna dok tijesto ne postane ljepljivo.
U loncu zagrijte vodu i dodajte malo soli.
Žlicom odgrabite malo tijesta i dodajte u vodu da provjerite hoće li domaći njoki bez krumpira zadržati oblik. Ukoliko neće, dodajte još malo brašna.
U tavi otopite maslac, kad posmeđi dodajte majčinu dušicu. Dok se majčina dušica prži na maslacu u kipuću vodu dodajte male komadiće tijesta. Radite to u serijama od 5-6 njoka.
Kad domaći njoki bez krumpira isplivaju na površinu, izvadite i stavite u tavu s majčinom dušicom. Domaći njoki bez krumpira serviraju se odmah po završetku kuhanja.