Medenjaci su kolačići koji se tradicionalno spremaju u božićno doba. Recepti za pripremu medenjaka su različiti, donosimo vam recept za izradu mekanih, domaćih medenjaka.
Za izradu medenjaka potrebni su vam sljedeći sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 150 g ulja
- 150 g šećera
- 150 g meda
- 1 jaje
- 350 g glatkog brašna
- pola žličice praška za pecivo
- cimet po želji
Domaći medenjaci priprema:
Pomiješajte sve suhe sastojke pa dodajte preostale mokre sastojke. Od dobivene smjese zamijesite tijesto. Tijesto mijesite dok ne postane povezano i glatkog izgleda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od tijesta radite male kuglice i slažite ih na lim za pečenje.
Medenjake pecite u zagrijanoj pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih između 5 – 10 minuta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa