Medenjaci /

Recept za mekane, domaće medenjake iz bakine kuhinje

Image
Foto: Pixabay

Domaći medenjaci najbolji su medenjaci. Donosimo vam recept za mekane domaće medenjake iz bakine kuhinje.

30.11.2021.
16:57
Pixabay
VOYO logo

Medenjaci su kolačići koji se tradicionalno spremaju u božićno doba. Recepti za pripremu medenjaka su različiti, donosimo vam recept za izradu mekanih, domaćih medenjaka.

Za izradu medenjaka potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 150 g ulja
  • 150 g šećera
  • 150 g meda
  • 1 jaje
  • 350 g glatkog brašna
  • pola žličice praška za pecivo
  • cimet po želji

Domaći medenjaci priprema:

Pomiješajte sve suhe sastojke pa dodajte preostale mokre sastojke. Od dobivene smjese zamijesite tijesto. Tijesto mijesite dok ne postane povezano i glatkog izgleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tijesta radite male kuglice i slažite ih na lim za pečenje.

Medenjake pecite u zagrijanoj pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih između 5 – 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo