Domaći likeri sa rakijom jednostavni su za pripremiti, a njihova posebna vrijednost je u tome da su domaći. Kombinacije za domaći liker sa rakijom su stvarno brojne, a mi vam donosimo neke od najboljih.
Travarica, višnjevac i orahovac samo su neki od domaćih likera sa rakijom.
Orahovac - domaći liker sa rakijom koji se radi od mladih zelenih oraha i šećera. Ključna stvar u izradi kako ovog, tako i ostalih domaćih likera sa rakijom je stajanje na Suncu. Domaći likeri sa rakijom na Suncu moraju stajati barem 3 tjedna.
Travarica - osim voćnih, domaći likeri sa rakijom mogu biti proizvedeni i od različitih trava. Metvica, ružmarin, kadulja ili druge trave po vašem izboru prožimaju svoje okuse u rakiji i rezultiraju likerom koji se zove travarica.
Višnjevac - nezaobilazan kada se spominju domaći likeri sa rakijom. Ključni sastojci za izradu višnjevca su višnje, šećer i naravno rakija. Uz glavne sastojke postoji mogućnost i dodavanja različitih začina kao što je klinčić.