Domaći kečap za pizzu pravi je odabir. Zaboravite na kupovne umake jer su puni konzervansa i pripremite svoj pravi domaći kečap za pizzu. Cijena pripreme je minimalna, neprocjenjiva u usporedbi s rezultatom.
Za domaći kečap za pizzu trebate:
- kilogram svježe rajčice
- luk
- 50 ml maslinova ulja
- žlica koncentrata rajčice
- 5 češnja češnjaka
- 2 grančice bosiljka
- 2 grančice origana
- sol, papar
- žličica šećera
Zrele, svježe rajčice potopite u toplu pa u hladnu vodu da bi se uklonila kožica. Zatim ih narežite na što sitnije. Narežite i luk te češnjak. Prodinstajte na maslinovom ulju, a zatim dodajte rajčicu, grančicu bosiljka i origana. Dinstajte sve zajedno 20 minuta, a zatim začinite prema želji. Procijedite umak ili ga izblendajte za dodatnu gustoću.
Domaći kečap za pizzu možete i zamrznuti te ga tako upotrebljavati cijelu godinu.