Domaći jogurt /

Kako napraviti domaći jogurt?

Image
Foto: Pixabay

Jutro najbolje počinje domaćim i zdravim mliječnim proizvodima. Kako napraviti domaći jogurt?

20.11.2021.
11:28
Pixabay
VOYO logo

Za početak pripreme domaćeg jogurta u termos flašicu dodajte dvije žlice običnog jogurta.

Zagrijte otprilike jednu litru punomasnog mlijeka na srednje niskoj vatri dok gotovo ne započne pjenušati, često miješajući da se ne uhvati za dno. Ostavite da se ohladi kako biste mogli zabiti prst u njega, ali da još uvijek bude prilično vruće (46ºC). Ako želite biti precizni s ovim mjerenjem, upotrijebite termometar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U termosicu ulijte malo mlijeka i dobro promiješajte da se sjedini s jogurtom, a zatim ulijte sve preostalo mlijeko, lagano miješajući. Odmah stavite poklopac, a zatim ostavite najmanje osam sati. Važno je da se tijekom tog vremena uopće ne pomiče, stoga ga držite na miru.

I evo vam ukusnog i kremastog domaćeg jogurta. Preporučljivo je da ga čuvate u staklenkama u hladnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uživajte u domaćem jogurtu sa svježim voćem, probajte ga s kruhom od banane ili vašim omiljenim palačinkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo