Za početak pripreme domaćeg jogurta u termos flašicu dodajte dvije žlice običnog jogurta.
Zagrijte otprilike jednu litru punomasnog mlijeka na srednje niskoj vatri dok gotovo ne započne pjenušati, često miješajući da se ne uhvati za dno. Ostavite da se ohladi kako biste mogli zabiti prst u njega, ali da još uvijek bude prilično vruće (46ºC). Ako želite biti precizni s ovim mjerenjem, upotrijebite termometar.
U termosicu ulijte malo mlijeka i dobro promiješajte da se sjedini s jogurtom, a zatim ulijte sve preostalo mlijeko, lagano miješajući. Odmah stavite poklopac, a zatim ostavite najmanje osam sati. Važno je da se tijekom tog vremena uopće ne pomiče, stoga ga držite na miru.
I evo vam ukusnog i kremastog domaćeg jogurta. Preporučljivo je da ga čuvate u staklenkama u hladnjaku.
Uživajte u domaćem jogurtu sa svježim voćem, probajte ga s kruhom od banane ili vašim omiljenim palačinkama.