Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Domaći đuveč kao iz kuharica naših baka

Želite testirati svoje kulinarske sposobnosti? Domaći đuveč je savršeno jelo za to. Saznajte kako se priprema ukusni domaći đuveč.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Đuveč je tradicionalni turski recept, a pravi se od sporo kuhanog mesa s raznim povrćem poput patlidžana, paprike, rajčice i krumpira. Kao i kod mnogih drugih tradicionalnih jela, đuveč ima bezbroj varijanti.

Sastojci potrebni da se pripremi ovaj recept za domaći đuveč su:

1 srednji patlidžan narezan na kockice

1 srednja tikvica narezana na kockice

5 srednje velikih krumpira narezanih na kocke

2 glavice crvenog luka srednje narezane

2 češnja češnjaka nasjeckana

2 žlice nasjeckanog svježeg origana

1 limenka rajčice narezane na kockice

2 šalice tekućeg temeljca od povrća

1 žličica ljute paprike

1/2 žličice mljevenog kumina

1/2 žličice soli

1 prskanje maslinovog ulja

Kako bi pripremili ovaj recept za domaći đuveč najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Zatim pripremite povrće. Pospite malo soli na patlidžan i ostavite 15 minuta sa strane te osušite papirnatim ručnikom. Pržite minutu na jakoj vatri. Složite povrće u lonac, po mogućnosti glineni. Započnite s dobrim prskanjem maslinovog ulja. Zatim u lonac stavite polovicu tikvica, krumpir, patlidžan, luk i češnjak. Pospite polovicom origana i peršinom te dodajte malo morske soli, ljute paprike i kima u prahu. Zatim dodajte polovicu rajčice. Stavite sljedeći sloj povrća. Završite s rajčicama. Kad je gotovo, ravnomjerno dodajte temeljac od povrća preko povrća i dobro ga pokapajte maslinovim uljem.

Domaći đuveč pecite 10 minuta bez poklopca. Zatim poklopite lonac i pecite dok povrće ne bude gotovo. Nakon 10 minuta smanjite temperaturu na 170°C. Nakon 20 minuta smanjite temperaturu na 150°C. Ovaj recept za domaći đuveč je gotov nakon 30 minuta te ga poslužite dok je topao. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike