Iako postoji nekoliko koraka do ovog recepta, jednostavan je za napraviti i ima izvrstan okus. Domaće tijesto za lazanje se može pripremiti unaprijed i dobro se smrzava prije ili nakon pečenja!
Sastojci za domaće tijesto za lazanje:
- 40 dkg brašna
- 4 velika jaja
- 1 prstohvat soli
Kako napraviti tijesto za lazanje?
Da biste napravili domaće tijesto za lazanje, pospite brašno na veliku drvenu dasku. U sredini napravite udubinu i dodajte prstohvat soli. Jaja razbijte u udubinu i malo ih umutite.
Počnite dodavati jaja i brašno polagano unoseći još brašna s unutarnjih rubova udubine. Za to možete koristiti vilicu ili strugač. Nastavite miješati brašno s jajima dok ne prestanu biti tekuća. Sada rukama uvucite vanjske rubove, formirajući veliku masu na dasci. Počnite mijesiti tijesto kao što biste mijesili kruh. Mijesite dok tijesto ne bude glatko, elastično i tek malo ljepljivo.
Tijesto razvaljajte u kuglu i zamotajte u prozirnu foliju te ostavite da odstoji oko 30 minuta. Odrežite 1/6 tijesta, ostatak ponovno zamotajte u prozirnu foliju da se ne osuši i razvaljajte komad koji ste odrezali dok ne postane dovoljno ravan da ga možete provući kroz mašinu za rezance.
Ako ne koristite mašinu, tijesto morate nastaviti razvaljati sve dok ne bude dovoljno tanko da vam se kroz njega gotovo vide prsti. Zatim izrežite list na veličinu koju želite. Prebacite gotove listove na stalak za sušenje dok pripremate ostatak. Ponovite s preostalim tijestom. Upravo ste pripremili domaće tijesto za lazanje.