Svijet pića /

Kako se radi domaća travarica?

Image
Foto: Pixabay

Kupovna travarica teško da se može mjeriti s domaćom. Koji je recept za domaću travaricu?

3.11.2022.
15:31
Pixabay
VOYO logo

Kako biste pripremili domaću travaricu, najprije pomiješajte sve začine, korijenje, koru i druge arome u staklenku i dodajte alkohol visoke otpornosti.

To će stajati oko dva tjedna i morat će se svakodnevno protresati kako bi se okusi u domaćoj travarici pravilno i ravnomjerno proželi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sljedećem koraku procijedite alkohol u čistu staklenku pomoću gaze, a zatim zatvorite. Zagrijte čvrstu tvar na štednjaku s vodom, a zatim cijelu smjesu stavite u posebnu staklenku. Ostavite da odstoji tako tjedan dana.

Ako je tekućina i dalje mutna, ponovno je procijedite kroz gazu. Uobičajeno je da ostane malo taloga kod domaće travarice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnji korak je dodavanje malo zaslađivača, ako je potrebno, kako bi domaća travarica bila ukusnija, jer će za neke vjerojatno biti previše gorka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo